Veelgestelde
Vragen

Kan ik mijn huis zelf op Funda plaatsen?

Het antwoord is nee. Voor het plaatsen van je woning op Funda heb je nog altijd een makelaar nodig. 

Hoomly kan helpen bij het adverteren van je woning op Funda. Een met Hoomly samenwerkende makelaar komt bij je langs om je woning te inspecteren. Hij geeft waarde- en verkoopadviezen en geeft antwoord op al je vragen die er zijn tijdens het verkoopproces.

Hoe snel staat mijn woning op Funda

Zodra je woning op Hoomly is aangemeld worden de gegevens door onze makelaar gecontroleerd. De woning kan dus al binnen een dag op de bekende huizensite's staan. Voor Funda duurt het publiceren echter iets langer. Voordat de woning op Funda kan worden geplaatst komt de fotograaf nog bij je langs en wordt de woning ingemeten. Ook het energiecertificaat dient te worden overlegd. 

Hoe kan het dat Hoomly zo goedkoop is?

Door zelf de bezichtigingen te verzorgen, onze efficiënte bedrijfsvoering, beheersing van de kosten en een volledig digitaal proces kunnen wij de kosten laag houden. 

Kan ik zelf foto’s toevoegen aan mijn woningpresentatie?

Ja, als je zelf een of meer supermooie foto’s hebt van jouw huis dan kan je die toevoegen aan je woningpresentatie. Zorg ervoor dat de kwaliteit van je fotos hoog is en dat deze passen bij de professionele foto’s die Zibber voor je maakt.  

Tip! Wacht met het toevoegen van eigen foto’s totdat je de fotoreportage van Zibber hebt ontvangen. Zo voorkom je dubbele foto’s.

In "MijnHoomly > Mijnadvertenie" kan je foto’s toevoegen en de volgorde van je foto’s eenvoudig wijzigen door de kleine weergaven van de foto’s te verslepen met je muis.

Wat doet Hoomly allemaal voor mij?

Onze dienstverlening is meer dan compleet. Zelfs de foto's laten we voor je maken door een professionele woningfotograaf. Het enige wat je zelf doet is het begeleiden van de bezichtigingen en het invullen van de woninggegevens. De rest regelen wij voor je. 

Hoeveel kost het om mijn woning met Hoomly te verkopen?

Als je je huis of appartement via Hoomly verkoopt betaal je een eenmalig bedrag van € 995,-. Hierin is alles inbegrepen Er wordt geen extra bedrag meer in rekening gebracht.

Onze dienstverlening bestaat altijd uit:

Het plaatsen van je huis op Funda
Het maken van foto's van je huis
Het maken van 2D en 3D plattegronden 
Het inmeten van je woning (NEN2580)
Wij voeren de onderhandelingen met de kopers
Wij stellen de koopovereenkomst voor je op

Zijn er bijkomende kosten?

Nee, die zijn er niet. Achteraf wordt er geen courtage in rekening gebracht. Je betaalt ons eenmalig het vaste bedrag en daarvoor krijg je een uitgebreid pakket aan diensten waarmee je jouw woning prima kunt verkopen. Inclusief een professionele fotoreportage!

Mag ik de vraagprijs zelf bepalen?

Ja, dat mag. Van onze taxateur ontvang je een waarde-indicatie. Dat helpt je om een goede en reële vraagprijs te bepalen. Want een te hoge vraagprijs leidt ertoe dat je nauwelijks tot geen bezichtigingen krijgt en je woning niet wordt verkocht (of heel lang te koop staat). En als je vraagprijs te laag is, dan doe je jezelf tekort. Tijdens het verkoopstrategie gesprek wordt de vraagprijs ook besproken. Op basis van de gewenste strategie geeft de makelaar advies. Uiteindelijk bepaal jij wat de vraagprijs wordt.

Kan ik jullie bellen als ik een vraag heb?

Ja! Met al je vragen kun je bij ons terecht. Of dat nu gaat over het begeleiden van bezichtingen, over de advertentie, de werkwijze of de koopakte...we helpen je met alles om jouw woning zo goed mogelijk te verkopen.

Welke vragen kan ik tijdens een bezichtiging verwachten?

De vragen die tijdens een bezichtiging worden gesteld zijn heel verschillend. Het kan gaan over het onderhoud, de buren, lichtinval, openbaar vervoer, waarom je wilt verhuizen of waar de meterkast zit. Als je een keer een antwoord niet weet? Geen probleem. Als het kan, vraag je het bij ons na en kom je er later op terug. Wees open, eerlijk, houdt geen relevante zaken achter en wees vooral enthousiast!

Waarom moet ik VvE documentatie beschikbaar stellen?

Als je een appartement verkoopt, verkoop je ook het verplichte lidmaatschap van de Vereniging van Eigenaren. Om een koper een volledig beeld te geven van wat hij koopt, ben je als verkoper verplicht om de splitsingsakte, het splitsingsreglement en eventueel het huishoudelijk reglement aan te leveren.

Ook hebben kopers deze documentatie nodig om de financiering rond te krijgen. De documenten zijn namelijk nodig voor de taxatie waar geldverstrekkers om vragen. Wanneer een VvE niet goed functioneert (een slapende VvE) kunnen kopers vaak geen hypotheek krijgen.

Een goed werkende, actieve VvE is dus belangrijk bij de verkoop van een appartement