Veelgestelde vragen

Hoe kan ik opdracht geven tot verkoop / verhuur van mijn woning?

Je kunt voor meer informatie met Hoomly bellen (085) 06 07 889 of mailen maar je kunt je woning ook direct aanmelden door het volgen van de hierna gemelde stappen. Lees meer hierover in het stappenplan »

Hoe snel staat mijn woning op Funda

Voordat je huis op funda wordt geplaatst, worden de door jou aangeleverde gegevens door ons gecontroleerd. Ook voegen wij de basisgegevens van je woning toe zoals de kadastrale aanduiding en het energielabel. Verder wordt het gebruiksoppervlak bepaald en verwerkt in de advertentie. Pas na controle zal de woning door ons aangemeld worden bij Funda. Zo zorgen we er samen voor dat de gegevens die online komen kloppen.

Hoe krijg ik reacties en aanvragen voor bezichtigingen

Reacties van potentiële kopers komen dagelijks bij ons binnen. Bij elke nieuwe reactie ontvang je bericht van ons. Je neemt zelf contact op met geïnteresseerden en plant zelf de afspraken in voor bezichtigingen. Wij bieden altijd ondersteuning waar nodig.

Bieden en onderhandelen

Potentiële kopers kunnen via de website een bod uitbrengen op jouw woning. Daarbij worden de belangrijkste voorwaarden opgevraagd zoals het financieringsvoorbehoud, voorbehoud bouwkundige keuring en de gewenste datum van overdracht. Biedingen komen bij ons binnen waarna wij ze aan jou voorleggen. Daarna wordt in overleg de reactie voorbereid of een onderhandeling gestart.

Waarom moet ik mijn woning laten inmeten?

Bij het aanbieden van je woning ben je verplicht ervoor te zorgen dat de opgegeven oppervlaktes van je woning kloppen. Daarbij is het woonoppervlak van je woning extra belangrijk, want dat heeft direct invloed op de waarde van je huis. De oppervlaktes worden bepaald volgens de NEN 2580 normering. Om ervoor te zorgen dat de oppervlaktes kloppen, komen we langs om je woning in te meten. De afspraak wordt binnen 1 werkdag na je aanmelding ingepland en duurt ongeveer 1 uur. Nadat de afspraak heeft plaatsgevonden, worden de plattegronden binnen 2 werkdagen opgeleverd.

Waarom moet ik de vragenlijst invullen?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Een van de zaken die je dient aan te leveren bij in verkoop name is de Vragenlijst. Waarom is dat?

Als verkoper bent je verplicht uitvoerig informatie te verstrekken over jouw woning. Daarom heeft Hoomly Makelaardij een uitgebreide vragenlijst samengesteld, die verkopers zelf dienen in te vullen, ook als die informatie minder gunstig lijkt voor de verkoop.

De Vragenlijst is een formulier waarop alle informatie over een te verkopen woning staat beschreven en waarmee de verkopers aan hun mededelingsplicht voldoen. Deze mededelingsplicht houdt in dat je als verkoper op het moment van het sluiten van de overeenkomst aan de koper meedeelt wat hem of haar bekend is over de woning.

De vragenlijst bevat vragen over de toestand en het onderhoud van de woning. Zo worden zaken besproken als installaties en riolering. Daarnaast wordt in deze vragenlijst het voorschot op energienota’s aangegeven. Wanneer er bepaalde contracten en garanties (door)lopen, dienen deze ook te worden vermeld. Tevens wordt je gevraagd om een aantal vragen te beantwoorden inzake de bodem en mogelijke verontreiniging.

Voorkomen is beter dan genezen

De lijst dient uiteraard (voor zover bekend) naar waarheid ingevuld te worden. Het ingevulde formulier zal bij een onderhandeling, of op een ander gewenst moment aan de koper of aankopend makelaar worden toegezonden.

Als gebreken en dergelijke op tijd gemeld worden, kan jouw Hoomly Makelaardij ervoor zorgen dat daarover goede afspraken met de koper gemaakt worden. Je kunt bijvoorbeeld afspreken dat bepaalde gebreken geheel voor rekening en risico van koper komen. Als het gebrek niet ter sprake komt, loopt je het risico dat de koper jou daar achteraf alsnog aansprakelijk voor stelt.

Veel van de informatie die wordt gevraagd zul je niet uit je hoofd weten. Bij het invullen van deze lijst is het daarom raadzaam om de OZB-aanslag en eventueel een bouwkundig onderzoeksrapport bij de hand te houden. Eigen Huis Makelaardij zal ongetwijfeld het antwoord weten op vragen waar je niet direct een antwoord op weet, of in ieder geval vertellen hoe je achter het antwoord kunt komen

Kan ik mijn opdracht nog annuleren

Opdracht intrekken/annuleren:
Je kunt tot 14 dagen nadat je opdracht hebt gegeven voor het in verkoop nemen van je woning kosteloos annuleren. Is de woning ingemeten? Dan betaal je €195,- annuleringskosten. Als de woning op Funda is geplaatst en gepubliceerd kun je ook annuleren maar dan betaal je wel €395,- aan annuleringskosten. Je krijgt dan het opnamerapport en foto's thuisgestuurd, maar zit verder nergens aan vast.

Ik heb een recreatiewoning. Kan ik die met hulp van Hoomly verkopen?

Jazeker. Hoomly makelaardij bemiddeld ook bij de verkoop van je recreatiewoning. Ook bij de verkoop van een recreatiewoning geldt een vast laag makelaarstarief. Je betaalt dus nooit teveel voor het verkopen van je recreatiewoning.

Ik heb bouwgrond. Kan ik die met hulp van Hoomly verkopen?

Jazeker. Ook voor het verkopen van bouwgrond ben je bij Hoomly aan het juiste adres. Er wordt voor drie maanden aaneengesloten geadverteerd op alle grote huizenportals. 

Ik heb gekozen voor het basispakket. Kan ik mijn advertentieperiode verlengen?

Jazeker. In het basispakket loopt je contract na drie maanden automatisch af. Is je woning dan nog niet verkocht? Geen probleem, voor €225,- kun je de publicatie op Funda verlengen. Wederom voor drie maanden.

Wanneer ontvang ik een factuur van Hoomly

Zodra je opdracht aan Hoomly hebt gegeven om je woning in verkoop te nemen, ontvang je het verzoek om €495,- te voldoen. Dat kan veilig via IDEAL van je eigen bank. Heb je gekozen voor het TOP-pakket dan volgt het restant van de betaling (€ 500,-) niet eerder nadat dat de woning is verkocht of zoveel eerder dan jij de opdracht intrekt. De nota wordt bij de notaris verrekend in de overdracht.

Wat is het werkgebied van Hoomly

Het hoofdkantoor van Hoomly is gevestigd in Amsterdam. Hoomly is echter werkzaam door geheel Nederland, van Groningen tot Maastricht en van Middelburg tot Enschede.