Taxatie

Desktop Taxatie

De Desktop Taxatie is een taxatie door een onafhankelijk expert, zonder dat een bezoek aan uw woning nodig is. De taxateur waardeert uw woning achter zijn ‘desktop’. Dit is mogelijk omdat hij bij het taxeren van de woning wordt ondersteund door het geautomatiseerde waarderingsmodel en de woningmarktinformatie van Calcasa. Dit model berekent de waarde van uw woning aan de hand van vergelijkbare verkochte woningen, waarbij rekening wordt gehouden met woningkenmerken, locatie en marktprijsontwikkelingen.

Het waardevoorstel dient als basis waarna de Desktop Taxateur zijn kennis en expertise inzet en het waardevoorstel evalueert en beoordeelt. Hierbij heeft hij toegang tot alle relevante woningmarktinformatie. Een taxatie van de woning is daardoor een kwestie van uren in plaats van dagen. Ook de kosten liggen significant lager.

Wanneer kan ik de Desktop Taxatie gebruiken?

Als u een taxatierapport nodig heeft voor uw hypotheekverstrekker en tot maximaal 90% van de woningwaarde gefinancierd wordt. 

Hoe lang duurt de Desktop Taxatie?

Nadat u een Desktop Taxatie van uw woning heeft aangevraagd, ontvangt u binnen 4 werkuren per e-mail het Desktop Taxatierapport. Houd hierbij rekening met kantooruren (maandag t/m vrijdag, van 9 tot 17 uur). Feestdagen gelden niet als werkdagen.
 

Waarom is bij een Desktop Taxatie geen bezichtiging nodig?

De taxateur waardeert uw woning op afstand. Dit is mogelijk omdat hij hierbij wordt ondersteund door het geautomatiseerde waarderingsmodel van Calcasa. Dit model berekent de waarde aan de hand van vergelijkbare verkochte woningen. Deze worden geselecteerd op basis van woningkenmerken en locatie. Op basis hiervan ontstaat een waardevoorstel, dat als uitgangspunt dient voor de Desktop Taxateur. Deze zal de waarde vervolgens evalueren en beoordelen. Hij heeft hierbij toegang tot alle relevante woningmarktinformatie en kan daardoor de woning veel sneller waarderen zonder dat een bezichtiging nodig is.
 

Hoeveel kost een Desktop Taxatie?

Een Desktop Taxatie aangevraagd op deze site kost 95 euro (incl. BTW). Afhankelijk van de uitgekozen hypotheekverstrekker kan dit bedrag verschillen.
 

Wat gebeurt er als na de beoordeling van de taxateur blijkt dat mijn huis fysiek getaxeerd moet worden?

Als de Desktop Taxatie na controle door de taxateur wordt afgekeurd, dan storten wij uw geld terug en kunt u zelf alsnog een volledige taxatie laten uitvoeren.
 

Waarom kan mijn woning niet getaxeerd worden met een Desktop Taxatie?

De hypotheekverstrekker bepaalt welke woningen in aanmerking komen voor een Desktop Taxatie. Elke hypotheekverstrekker heeft zijn eigen voorwaarden. Een van die voorwaarden is bijvoorbeeld dat de betrouwbaarheid (“Confidence Level”) van de waardebepaling hoog genoeg moet zijn. Alleen woningen met een laag risico komen in aanmerking voor een Desktop Taxatie.

Nadat uw aanvraag is ingediend, checken wij of deze voldoet aan de voorwaarden van de hypotheekverstrekker. Is dat het geval, dan beoordeelt de taxateur de door Calcasa gegenereerde marktwaarde. Hierbij geldt, hoe unieker de woning, of hoe recenter gebouwd, hoe groter de kans dat de woning niet geschikt is voor een Desktop Taxatie. Denk hierbij aan net opgeleverde nieuwbouwwoningen, woningen die zijn verbouwd, boerderijen, recreatiewoningen, woning met een winkel of kantoor en aangepaste woningen.

Welke hypotheekverstrekkers / banken accepteren de Desktop Taxatie

ING

Rabobank

ABN AMRO

AEGON

Allianz

Argenta

ASN Bank

a.s.r.

Attens Hypotheken

BLG Wonen

BNP Paribas

Bunq

Centraal Beheer

Clarian Wonen

Florius

Groene Hart

HollandWoont

Hypinvest

Hypotrust Vrij Leven

IQWOON

Lloyds Bank

Lot Hypotheken

Moneyou

MUNT Hypotheken

Nationale-Nederlanden

NIBC

Obvion

Regiobank

Robuust

SNS Bank

SVn

Syntrus Achmea

Triodos Bank

Tulp Hypotheken

Woonfonds

Woonnu

Vraag hier je Desktop Taxatie aan en ontvang deze binnen 4 werkuren in uw mailbox.