login  Inloggen    note  Registreren

question

Veelgestelde vragen

 

1. Wie is Hoomly?

Hoomly is een huizenwebsite met een overzicht van te koop en te huur staande huizen aangeboden door huiseigenaren, makelaars en woningcorporaties en geeft professionele begeleiding aan particuliere woningaanbieders bij het verkoopproces. Met het plaatsen van een advertentie wordt uw woning direct opgenomen in het actuele woningaanbod en doorgeplaatst naar de grote huizensites.


2. Wat kost het gebruik van Hoomly?

Een account aanmaken en het bewaren van favoriete woningen is gratis.

 

Mijn huisadvertentie plaatsen

1. Ik wil mijn huis zelf verkopen of verhuren, hoe kan ik een advertentie op Hoomly plaatsen?

Als huiseigenaar of makelaar kunt u rechtstreeks via het plaatsen van een advertentie, met achterlating van uw contactgegevens, zelf uw huis aanbieden bij Hoomly. Na het aanmaken van een account, vult u alle gegevens van uw huis in. De weg wijst zich eenvoudig daarna vanzelf. 

 

Wat zijn de tarieven voor het plaatsen van een advertentie?

7 dagen uitproberen: GRATIS
6 maanden adverteren met Hoomly ondersteuning:  € 49,-

Volledige verkoopbegeleiding door een Hoomly makelaar: € 900,- 

2. Hoe lang blijft mijn advertentie op de website staan?

U kunt kiezen uit een advertentieperiode van 7 dagen, 6 maanden of volledige verkoopbegeleiding met onbeperkte advertentieperiode.
De advertentie is zichtbaar voor bezoekers totdat de door u gekozen advertentieperiode is afgelopen of totdat u de advertentie verwijdert van de website.


3. Ik wil mijn advertentieperiode verlengen, hoe doe ik dit?

Enkele dagen vóór het aflopen van de door u gekozen advertentieperiode krijgt u van Hoomly een herinneringsmail waarmee u de advertentieperiode kan verlengen. Als de periode is verlopen, dan blijft uw advertentie bewaard in "mijn advertenties" totdat er opnieuw een periode wordt gekozen om te publiceren, of totdat u de advertentie verwijderd van de website. 


4. Hoe laat ik mijn contactgegevens zien in de advertentie?

Het is raadzaam om uw contactgegevens in te vullen die u verkiest te laten zien in uw woonadvertentie. 

 

5. Waar kan ik mijn advertentie terugvinden?
 
U kunt uw advertentie altijd weer terugvinden in "mijnhoomly > mijn advertenties", ook als uw advertentie nog niet is gepubliceerd. Daar kunt u, op een voor u elke gewenst moment, uw advertentie bewerken en/of plaatsen. 

 

6. Kan ik mijn oude vraagprijs wijzigen/verwijderen?

Het is altijd mogelijk om de vraagprijs naar beneden of naar boven bij te stellen. De gewijzigde prijs wordt direct getoond. De oorspronkelijke prijs zal niet meer worden getoond.

 

7. Hoeveel foto’s mag ik maximaal opnemen en waar moet ik op letten?

U mag maximaal 20 foto’s opnemen. Kies alleen goede, mooie, scherpe en onderscheidende foto’s die daadwerkelijk iets zichtbaar duidelijk maken over uw huis. Bij teveel dezelfde foto’s kan de aandacht verslappen en haakt iemand af.
Mocht het toch niet lukken om goede foto’s te maken, dan kunt u het natuurlijk ook uitbesteden aan een professionele fotograaf bij u in de buurt.

 

8. Hoe schrijf ik een goede verkooptekst?

Probeer de tekst kort en bondig te houden. Aspirant kopers en/of huurders die veel huizen bekijken hebben niet veel zin om bij elk huis ellenlange teksten door te nemen. Daarentegen moet de tekst wel compleet zijn. Via de inschrijfpagina van Hoomly zijn al vele kenmerken en pluspunten van uw huis en van de buurt ingevuld, maar omschrijf daarbij ook nog andere voordelen van uw huis zoals woongemak, authentieke details, renovatie, uitzicht, privacy en verder eigenlijk alles wat uw huis zo bijzonder en aantrekkelijk maakt. Schrijf in korte zinnen. Vermijd taalfouten en moeilijke woorden en maak geen overmatig gebruik van hoofdletters want dat kan schreeuwerig overkomen.
Ik heb mijn huis te koop staan via een makelaar, maar is niet op Hoomly te vinden, wat moet ik doen?
U kunt contact opnemen met de makelaar en hem vragen uw woning op de website van Hoomly te plaatsen.
Ook kunt u natuurlijk zelf nog een advertentie op Hoomly plaatsen. Hoe meer promotie van u huis hoe groter de kans dat u woning snel verkocht of verhuurd wordt.

 

9. Als uw advertentie verwijderd is van de website, blijft het huis dan nog zichtbaar voor Google?

Als uw huis verwijderd is van de website, is het nog wel terug te vinden in het zoekresultaat van Google, maar als u op de link klikt, komt u op een lege pagina terecht. Google slaat namelijk automatisch alle gegevens op en wanneer uw huis verwijderd is wordt dit niet doorgevoerd. Voor het verwijderen van de advertentie op Google, dient u contact op te nemen met Google

 

10. Ik heb een andere vraag

Je hebt een vraag die hierboven niet bijstaat? Met al je overige vragen over het verkoopproces kun je terecht op het contactformulier. Omschrijf je vraag zo gedetaileerd mogelijk en vermeld je telefoonnummer. Je krijgt altijd binnen 1 werkdag antwoord.

 


Mijn account

Hoe gaat Hoomly om met persoonlijke gegevens?
Zie ons privacybeleid