login  Inloggen  |  note  Registreren

Hoe werkt het?

Zelf je huis verkopen is veel minder moeilijk als het lijkt. Samen met Hoomly zorg je er zelf voor dat de verkoop een succes wordt.

 

We zetten alles op een rijtje zodat je een duidelijk overzicht krijgt hoe je zelf je huis kan verkopen.

 

 one

ALLEREERST! Maak een afspraak met je hypotheekadviseur* zodat je precies weet wat er gebeurt als je huis verkocht is en hoe het zit als je weer een nieuwe woning koopt. Hoe zit het bijvoorbeeld met een overbruggingskrediet of het overnemen van je huidige hypotheek. De hypotheekadviseur geeft antwoord hierop! Het geeft rust als je weet hoe het financiële plaatje er uit ziet.

 

  Maak zelf of laat goede foto's maken van je huis. De eerste kennismaking met je huis is veelal met het internet. Zorg daarom voor een mooie presentatie en gebruik professionele foto's
   Maak een account aan op Hoomly. Voor het plaatsen van een woningadvertentie heb je een hoomly-account nodig. Lees in het privacybeleid hoe wij met jouw gegevens omgaan.
four

 Plaats nu een advertentie van je woning op Hoomly. Hoomly plaatst deze gratis door op alle grote huizensites zodat je woning snel onder de aandacht komt van een miljoenenpubliek. Je huis wordt nu getoond op alle grote huizensites en op sociale media.

 

 five

 Laat zien dat je huis te koop staat en plaats een bord "TE KOOP" in je tuin of aan je raam. Het is geen geheim dat de meeste huizen sneller worden verkocht als er een bord "TE KOOP" in de tuin staat of aan het raam plakt. Het is gratis reclame en je trekt veel aandacht. Het goedkooptste bord kun je bestellen bij reclameland*.

 

 

Er is een koper gevonden. Je start de onderhandelingen over de prijs. Kom je er niet uit of heb je vragen over bijvoorbeeld aanvullende voorwaarden? Stel je vraag aan Hoomly. Je krijgt altijd binnen 1 werkdag antwoord op al je vragen. Wil je liever telefonisch overleg? Je kunt altijd bellen met de hulplijn van Hoomly. Dit telefoonnummer krijg je direct bij het plaatsen van je advertentie.

 

 seven

De overdracht. De overdracht van een huis vindt altijd plaats bij een notaris. De koper heeft in vele gevallen recht op de keuze van de notaris. Biedt hem aan te kiezen voor de meest voordelige* notaris. De notaris stelt in de meeste gevallen ook de (voorlopige) koopovereenkomst op. Ook is de notaris de aangezen persoon waar het gaat om vragen over de overdracht.

 

eight

Het huis is verkocht. Zorg ervoor dat iederen weet dat je gaat verhuizen of bent verhuisd. Met de verhuisvriend* weet je zeker dat niemand vergeten wordt.

 

nine Wil je de verkoop van je huis toch liever uitbesteden? Hoomly doet het hele proces voor je tegen een vaste lage prijs van € 900, inclusief BTW. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Neem hiervoor contact op met Hoomly en laat je informeren over de voordelen

 

sale

* LET OP: Hoomly heeft geen enkele relatie met de genoemde bedrijven. Hoomly krijgt niet betaald, nog ontvangt provisie voor het aanbevelen van deze diensten. Hoomly aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voortkomend uit de diensten of producten, aangeboden door deze bedijven.

.